Ons Doel

De Europese Unie (EU) heeft tijdens de Europese Raad van 17 juni 2010 de 2020-strategie bepaald. Een onderdeel daarvan zijn de 20-20-20 doelstellingen. Samengevat moeten we met z'n allen tegen 2020:

TriLED ziet potentieel om de energie-efficiëntie sterk te verbeteren en zo haar steentje bij te dragen aan de 20-20-20 doelstellingen.

Elke dag, over heel de wereld, verbruikt verlichting veel elektrische energie. Volgens de statistieken wordt 20 tot 50% van de totale energie in huizen en kantoren gebruikt voor verlichting. Verrassend genoeg is meer dan 90% van de energiekosten voor gebouwen niet nodig omdat er sprake is van over-verlichting (omwille van invallend buitenlicht) of verlichting die brand op plaatsen waar het eigenlijk niet nodig is (bv. waar geen mensen zijn).

Veel gebouwen beschikken vandaag de dag over verouderde verlichting. Oudere verlichting is vaak niet energiezuinig en heeft meestal ook een lage levensduur. Door slim om te gaan met de verlichting, kun je een behoorlijke besparing realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch terug dimmen van de verlichting op plaatsen waar veel natuurlijk daglicht l is. Het dimmen van de verlichting heeft een 1-op-1 verband met de verbruikte energie. 50% terug dimmen is 50% energie besparen!

Waarom renoveert men die verlichting nu niet gewoon?

Voor bedrijven, scholen, sporthallen of industriële hallen zijn er vaak geen budgetten. Oude verlichting vervangen is namelijk een investering die niet onmiddellijk rendeert.

Een slimme verlichting brengt weliswaar extra kosten met zich mee, maar dit weegt niet op tegen de enorme besparingen en terugverdientijden. Zeker niet als TriLED de klant een beetje op weg helpt.

TriLED wil duurzame slimme verlichting brengen zonder alle zorgen die er mee gepaard gaan:

De Oprichters

Abouthans

Hans Stevens Director

Aboutjan

Jan De Boeck Project Leader

Aboutkatty

Katty Cuppens Financial Controller